Načelnik koji je zabranio Thompsona zasut prijetnjama, on objašnjava kako je došlo do zabrane

travanj 4, 2018 maxportal
Share Button

Načelnika Kostrene Dražena Vranića, koji je zabranio Thompsonov koncert zasuli prijetnjama, a iz općine objašnjavaju  kao je došlo do otkazovanja koncerta autora Čavoglava

 “Općinska uprava Općine Kostrena nije sudjelovala u razgovorima oko organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sportskoj dvorani Kostrena kojom upravlja KD Kostrena, niti je bila upoznata s činjenicom da su potpisani ugovori i od strane KD Kostrena preuzete bilo kakve obveze – priopćili su iz Općine Kostrena nakon što je priča o otkazivanju Thompsonovog koncerta, predviđenog za 28. travnja, pobudila veliku medijsku pažnju, prenosi Jutarnji list.

Ističu da je obavijest o održavanju koncerta dobivena neposredno uoči početka oglašavanja, no ni tada nije bila poznata činjenica da su ugovori potpisani, nego je i dalje ostavljen dojam kako se radi o pregovorima.

– Obzirom da se memorijalni turnir u čast poginulom kostrenskom branitelju Ivici Opačku-Paji, kao povod ovom koncertu, održava početkom travnja, a u drugoj polovici travnja, već unaprijed planiranim programom Općina Kostrena obilježava 25 godina osnutka, općinski načelnik, predsjednik UDVDR Kostrena i direktor KD Kostrena donijeli su zaključak da se ova manifestacija neće održati, nakon čega je direktor KD Kostrena sastavio i poslao obrazloženje organizatorima koncerta o raskidu suradnje.

Obrazloženje o raskidu suradnje Općina Kostrena dobila je na uvid tek nakon što je poslano organizatorima koncerta, tako da ni u ovom slučaju nije imala priliku utjecati na bilo koju okolnost – istaknuli su u Općini.

 Navode da je, bez obzira što je riječ o komercijalnom koncertu, uobičajena praksa da Općina bude informirana o događanjima koja se održavaju u njezinim prostorima od čega se u ovom slučaju iz nekog razloga odstupilo, unatoč tome što se radi o događaju visokog rizika.

– Ovakvim postupanjem Općini Kostrena učinjena je reputacijska šteta, općinski načelnik izložen je verbalnim napadima i prijetnjama, a bude li čitava priča poprimila i sudski epilog, KD Kostrena imat će i financijsku štetu što će nedvojbeno zahtijevati i pitanje odgovornosti za istu – navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Općina Kostrena.

MP/Foto:pxll/Novilist

Komentari
Share Button