Pročitah intervju s dr. Kulićem! Ili je ruski agent ili je budala. Čini se da je BUDALA!

14 ožujka, 2022 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dr. Slavko Kulić, umirovljeni sveučilišni profesor, tvrdi da su zapadne zemlje dugo pripremale teren za današnji sukob šireći NATO i njegova vojna postrojenja na istok Europe. Na taj su način, kaže, isprovocirale Moskvu na vojnu operaciju u Ukrajini, koju on ne smatra agersijom.U razgovoru za Novi list Kulić tvrdi da invazija Rusije na Ukrajinu nije agresija već akcija za uništavanje ciljeva koje je Zapad postavio u Ukrajini, počevši od laboratorija u kojima se proizvode sredstva za biološki rat pa do ostalih ciljeva usmjerenih protiv Rusije. Tvrdi da su  EU i Hrvatska na krivoj su strani povijesti.

Za rat u Ukrajini krivi zapadni imperijalizam, a ne Putina i Kremlj. Sličano kao što su Tito i KPJ 1939., kad je Hitler napao Poljsku, za rat krivili “imperijalnu politiku Velike Brijatnije i Francuske”.

Je li vas iznenadila invazija Rusije na Ukrajinu? Mnogi su vjerovali, osobito u Europi, da se to neće dogoditi?

– Progovorio sam prije svih i najavio da će Zapad uspjeti isprovocirati Vladimira Putina, odnosno Rusiju, da napadne Ukrajinu. Ne bih rekao da je to invazija, nego napad Rusije na ciljeve koje je Zapad postavio u Ukrajini bez znanja ukrajinskog naroda. Tamo su postavljeni centri za biološki rat protiv Rusije koji su usmjereni na degradaciju te zemlje kao velike sile.

Postojanje centara za biološka istraživanja u Ukrajini prije nekoliko dana javno je potvrdila i Victoria Nuland, pomoćnica američkog državnog tajnika, odgovarajući u Kongresu na pitanja senatora Marca Rubia. Izrazila je zabrinutost da će ti »istraživački materijali« sada doći u ruke Rusa. Moje je mišljenje da su Rusiju uspjeli isprovocirati.

Vi opravdavate agresiju na Ukrajinu?

– Smatram da to nije agresija, već akcija za uništavanje ciljeva koje je Zapad postavio u Ukrajini, počevši od laboratorija u kojima se proizvode sredstva za biološki rat, pa do ostalih ciljeva usmjerenih protiv Rusije. Zašto ukrajinski narod o tome nema informacija? Hoću da se to zna. U Ukrajini je napadnuta politička oligarhija koja ratuje protiv Rusije uz potporu Sjedinjenih Država i Europske unije, Pentagona i NATO-a.

Taj rat isprovocirao je zapadni imperijalizam. Mislim da je u cijeloj ovoj priči takozvana invazija Rusije na Ukrajinu sporedna, jer se ovdje primarno radi o težnji SAD-a d odvoji Europsku uniju od Rusije i da Europu dobije za sebe.

Mislite li da je Ukrajina samo sredstvo za postizanje tog cilja?

– Cilj je odvojiti Europu od Rusije, odvratiti je od suradnje s tom zemljom. Naime, dolazak predsjednika Joea Bidena na čelo SAD-a označava početak nove dominacije Sjedinjenih Država i oligarhije koja stoji uz predsjednika. Američki narod tu nije kriv jer o tome ništa ne zna. Ni mi ovdje o tome ništa ne znamo jer se šalju javne poruke da je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu ničim izazvana, bez ikakvih razloga. Oni koji to govore, vjerujem, morat će otići s javne scene jer hrvatskom narodu prave lošu uslugu i štetu koju će osjetiti u budućnosti.

Kakvu štetu naslućujete, iz čega to zaključujete?

– Nakon završetka trećeg svjetskog rata – a u sociologiji međunarodnih odnosa tu se misli na Hladni rat koji je trajao od 1949. do 1989. godine, dovevši do pada Berlinskog zida i raspada Sovjetskog Saveza – Amerika zajedno s Europskom unijom priprema novi svjetski rat. To traje od 1991. godine, a negdje od 1997. zapadna Europa krenula je u kolonizaciju istočnog dijela kontinenta, osobito onih zemalja koje su se odvojile od Sovjetskog Saveza ili izašle iz njega. Riječ je o petnaestak država. Učlanjivanje tih zemalja u Europsku uniju i NATO samo su instrumenti u tom procesu – brza NATO-izacija pa i EU-kolonizacija jugoistočne Europe po kriteriju prava jačeg.

Očito, nije točno da su Rusi napali Ukrajinu ničim izazvani, već zato što je NATO pod vodstvom SAD-a došao svojim raketama na rusku granicu. Tu se otvara pitanje tko je ovdje napadač, a tko se brani. Rusija se brani od ugroze života u svom prostoru jer zapadna doktrina već dugo smatra da je Rusija najunosnija nekretnina na svijetu, koju Zapad treba osvojiti svim sredstvima.

Međutim, članice EU-a i NATO-a tumače stvari drukčije. Njemačka je preko noći okrenula ploču i odlučila slati oružje Ukrajini, unatoč tome što je nakon Drugog svjetskog rata bila pacifistička i nije se htjela vojno angažirati u inozemstvu. Kako to ocjenjujete?

– Da Zapad želi staviti pod kontrolu Rusiju i njezine resurse, govorio sam još prije gotovo dva desetljeća polaznicima ratne škole. Svi oni to su razumjeli, osim jednog njemačkog generala koji je pitao protiv koga će se uporabiti njemačka moć. Odgovorio sam da to zasad ne znam, ali je netko od polaznika te ratne škole iz zadnjih redova komentirao: »Pa, zna se protiv koga. Protiv Rusa!« Dakle, još prije 15 do 20 godina poučavao sam i upozoravao na mogući sukob Zapada s Istokom, uključujući Europu na zapadnoj strani.

Kreatori te zapadne doktrine ne žele da Europa pripada euroazijskom kontinentu, nego da je od njega odvoje. S druge strane, golemi prirodni resursi potrebni za današnji tip civilizacijskog ustroja nalaze se upravo na azijskom području Rusije. Mislim na energente, rijetke metale. Prema tome, ratuje se za prostor i za prisvajanje izvora i dobara koji se u tom prostoru nalaze. U tome je bit stvari.

Nije točno da su Rusi izvršili agresiju, već vode specijalnu akciju za uništavanje infrastrukture i ciljeva koje je Zapad na prostoru Ukrajine postavio protiv Rusije, a da ukrajinski narod o tome ništa ne zna. Oni koji danas ratuju s Rusijom pripremili su stvari tako da budu unaprijed oslobođeni bilo kakve krivnje za moguće teške posljedice u slučaju da iz nekog laboratorija biološkog rata u Ukrajini izađe kakva biološka bomba. Bit je stvari, ponavljam, infrastruktura koju je Zapad na ukrajinskom teritoriju postavio protiv Rusije.

Ali ukrajinski narod je tu najveća žrtva, na udaru je ruskog napada, strahovito pati i iseljava se iz zemlje? Sličnu je sudbinu doživjela i Hrvatska?

– Ne, to se ne može tako uspoređivati, jer je Ukrajina sasvim drugi slučaj. Ukrajinski je narod kolateralna žrtva sukoba Zapada s Istokom. Vidjet ćemo hoće li do kraja ovog mjeseca završiti ta priča s uništenjem zapadnih enklava u Ukrajini koje ratuju protiv Rusije. Članice Europske unije, pa i Hrvatska, šalju tim enklavama pomoć i oružje. Mislim da će oni koji to čine snositi povijesne posljedice. I hrvatski narod kao subjekt kulture snosit će posljedice odluka naših političara koji su se priklonili zapadnom imperijalizmu, a koji dugo priprema to što se ovih dana događa. Mislim da se nismo našli na pravoj strani povijesti, nego na krivoj.

Javnost je na strani Ukrajinaca zato što svakodnevno gleda njihove patnje pod ruskim napadima.

– Mislim da se o Ukrajincima puno vodi računa u toj ruskoj vojnoj akciji kojoj cilj nije uništavanje gradova i ubijanje naroda, nego uništavanje enklava u kojima je Zapad postavio infrastrukturu za rat protiv Rusije. Rusi imaju obzira prema Ukrajincima jer su to bliski narodi, a Ukrajina je u povijesti bila dio Rusije kojoj je Kijev neko vrijeme bio i glavni grad. U našoj javnosti, nažalost, ne govori se istina.

Vijesti s terena upućuju na to da ruska vojska, koja želi zauzeti Mariupolj, sprečava evakuaciju civila?

– Nije točno. To je propaganda, kao što nije točno da gađaju samo vrtiće, rodilišta i osnovne škole. Ne želim sada ulaziti u pitanje vojnih operacija. Mene zanima što će se događati s Europom, pa i Hrvatskom, kada sve ovo završi. Zanima me tko će polagati račune za ovu nesreću i neistine koje su izgovorene za obmanjivanje javnosti, kazao je dr. Kulić.

Još je mnogo gluposti nadrobio dr. Slavko Kulić. O  invaziji Rusije na Ukrajinu govori slično kako što su 1991. o agresiji Srbije na Hrvatsku govorili Slobodan Milošević i Vojislav Šešelj. Matrica je ista. ( Slično je o agresiji na Ukrajinu nešto ranije govorio admiral Davor Domazet Lošo).

U ratu u Ukrajini sve je kristalno jasno – jedna država (Rusija) napala je drugu suverenu državu (Ukrajinu). Ni SAD, ni NATO, ni EU, ni Hrvatska tu nisu važni. Postoji samo jedna zločinačka država  – Putinova Rusija.

Kad manijak siluje djevojku ne postoje dvije strane. Ne razgovara se o tome je li se ona zasmijala, kakvu je i koliku dugu haljinu imala. Ne postoje dvije strane. Postoji samo silovatelj. Za sve normalne ljude.

Na dan kad je objavljeno da je u Ukrajini ubijeno više od 90 djece, da je pred ruskim agresorima pobjeglo 2,8 milijuna Ukrajinaca, na dan kad vidimo bombardiranje stambenih zgrada, škola i bolnica, opravdavati i zagovarati Rusiju, može samo bolestan čovjek. I to odvratno bolestan čovjek. Ili ruski agent.

Ne mislim da je Kulić ruski agent.  Vjerujem da je odvratno, odvratno bolestan čovjek. Sva sreća da je u mirovini pa svoje gadosti i obranu zločinačkog uma Vladimira Putina može vrištati samo u svoja četiri zida, na zagrebačkom Jarunu,  nekoliko stotina metara od mjesta gdje je pala ruska letjelica.

Iako me prijatelj podsjeća na film “Telefon” Dona Siegela, s Charlesom Bronsonom u glavnoj ulozi, o ruskim agentima spavačima koji se aktiviraju nakon 20 godina telefonskim pozivom i stihovima iz pjesme Roberta Frosta “Zaustavljanje u šumi u snježnu večer“, mislim da Slavko Kulić ne zna pjesme dobitnika četiri  Pulitzerove nagrade.

M. Marković/Foto: ProjektVelebit

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->