Što rade Josip Manolić i Ante Kovačević 10. travnja u Zagrebu: “Šta vi mislite da ja neću nazdraviti….”

travanj 13, 2018 maxportal
Share Button

Prije tri dana, 10. travnja 2018. u popularnom restoranu u središtu Zagreba, u koji navraćaju Ivo Sanader, Luka Bebić i drugi javnici, zateklo se neobično društvo. Za istim stolom zatekli su se Josip Manolić i Ante Kovačević.Ante Kovačević je bivši politički zatvorenik, nakon 90-e ne baš uspješan političar. član nekoliko stranaka i autor više knjiga na temu Udbe i progona političkih neistomišljenika.

Josip Manolić, kao mladi partizan bio je šef OZNA-e u ratu i poraću te dugovječni upravitelj svih zatvora u SR Hrvatskoj.

Nakon demokratskih promjena bio je hrvatski premijer (nakon Mesića), a nakon premijerske dužnosti karijeru je nastavio kao šef Ureda za zaštitu ustavnoga poretka (tijelo koje je koordiniralo svim tajnim službama). U dijelu javnosti Manolić je sinonim za tajne službe i u SR Hrvatskoj i poslije 90-ih.

Autor fotografije na kojoj se nalaze Manolić i Kovačević prepričao nam je što se događalo u utorak u ranim popodnevnim satima.

“Ušli smo u restoran na marendu i s ulaznih vrata primijetili Antu Kovačevića. Sjedio je s Josipom Manolićem  i njegovim prijateljom (vjerojatno Štef?). Kovačević je glasno gestikulirao i zvao. ‘Dođite da vidite kako bivši šef Udbe slavi 10. travanj s političkim uznicima i s predsjednikom svih političkih zatvorenika Hrvatske’.”

Manolić je uzeo čašu i nazdravio.

‘Što mislite daje ne smijem nazdraviti za 10. travanj. Meni ionako nije puno ostalo. Živjeli!’ kazao je Manolić i  podigao čašu uz pozdrav.

Društvo se smijalo, napravljeni su selfiji, a što je dalje bilo nisam patio iako su bili glasni i nazdravljali.”

M. M. /foto:Maxportal

 

Komentari
Share Button