Uz Dan antifa Google maps objavio masovna grobišta partizanskih zločina

lipanj 22, 2017 maxportal
Share Button

Zanimljivu naslovnu stranicu objavio je Hrvatski tjednik uz Dan antifašističke borbe. Na naslovnici je prikaz  grobišta partizanskih zločina koje se mogu pronaći na Google mapama i poruka: Antifašisti, prokleti bili i na 22. lipnja  svakoga dana, ma gdje bili. 

 

Na Google  mapi nalazi se većina masovnih grobišta u koje su sahranjene nedužne žrtve zločina koje su počini Titovi partizani, a Mapa će se tijekom vremena nadopunjavati

Prikaz lokacija grobišta, logora, zatvora, željezničkih postaja i transportnih puteva izradio je član udruge Hrvatska družba povjesničara “Dr. Rudolf Horvat”, Miljenko Klarić a obuhvaćao je logore u Austriji te logore i grobišta u Republici Sloveniji.

U posljednja dva mjeseca ta verzija je nadopunjavana i proširena grobištima i putevima Križnog puta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U ovom trenutku dostupne su dvije karte jedna za grobišta i logore u Sloveniji i druga za one u Hrvatskoj i BiH.

Mada važno je napomenuti što se tiće BiH da tu za sada nije obuhvaćen veliki broj masovnih grobišta osobito u Brčkom i diljem Posavine. Tuzla samo u središtu grada (Južni Lager) i svojoj neposrednoj blizini grada ima do sad dokumentiranih 11 masovnih grobišta, Živinice dva masovna grobišta jedno se nalazi unutar paviljona drvo-prerađivačkog poduzeća Konjuh. Hercegovina takođe još nije obrađena potpuno a osobito Banjaluka i Središnja Bosna. Veliki broj grobišta Muslimana takođe nije još prikazan u Kladnju i Olovu.Komentari
Share Button