VIDEO: Pobjedu nad ekipom iz Srbije proslavili pozdravom “Za dom spremni”

lipanj 28, 2019 maxportal
Share Button

Peđa Grbin na svom je profilu na Facebooku podijelio video na kojem mali nogometaši, zajedno s voditeljem, triput uzvikuju “Za dom – spremni”. Navodi kako ono što je snimljeno nije baš normalno.Video je snimljen u četvrtak navečer, nakon jedne od utakmica na Katalonskom kupu (Copa Catalunia), a da su na snimci voditelji i mali nogometaši NK-a Poljičanin 1921 iz Srinjina kod Omiša.

O čemu se radi i zašto djeca uzvikuju “Za dom – spremni”, objasnio je predsjednika nogometnog kluba Nikola Mužinić.

“To je snimljeno sinoć, na Copa Cataluniji u Barceloni. Na kupu je sudjelovalo 30 država. Pobijedili smo srpsku ekipu, a poslije su s njima pjevali i družili se”, kazao je Mužinić.

Radi se o uzrastu od 2006. do 2009. godišta. “Djeca su se veselila, to su djeca hrvatskih branitelja. Hrvatski branitelji obnovili su ovaj klub, da nismo bili za dom spremni – gdje bismo bili danas?” pita se Mužinić.

Na pitanje novinara smatra li da je u redu uzvikivati “Za dom – spremni” u Barceloni, nakon pobjede nad momčadi iz Srbije, odgovara da nitko u tome ne vidi ništa loše, nego da se cijela priča “želi ispolitizirati”.

Navodi i da su djeca u četvrtak navečer bila spremna odnijeti nagrade svojim kućama. “Nas je šest voditelja te djece, svi su bili u Domovinskom ratu i svi su branitelji. Vodili smo ih u Barcelonu, a ne u Kumrovec. Nikad se nitko nije sjetio da o nama piše, borimo se za svaku kunu”, dodao je.

Zanimljiv odgovor  Mužinić je dao i novinaru Indexa: “Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi!”, kazao je.

Na upit tko je gospodin na slici s djecom Mužinić samo nasmijao i ponovio istu rečenicu: “Da za dom nismo bili spremni, doma ni imali ne bi.”

M. Marković/Foto:screenshot

 

 

Komentari
Share Button

TAG