RIJEKA IMA NOVOG TRENERA: Mladi stručnjak je sjeo na vruću stolicu

rujan 23, 2019 maxportal
Share Button

Hrvatski nogometni doprvak Rijeka objavila je kako je za novoga trenera imenovala slovenskog stručnjaka Simona Rožmana (36).Rožman će na klupi Rijeke naslijediti Igora Bišćana koji je podnio ostavku u nedjelju nakon 3-0 pobjede protiv Istre 1961, a prvu utakmicu vodit će već u srijedu na gostovanju kod Buja u 16-ini finala Hrvatskog kupa.

Uz Rožmana nova imena u stručnom stožeru su prvi pomoćni trener Aleš Kačičnik, drugi pomoćni trener Danko Matrljan, kondicijski trener Aris Naglić, trener vratara Gojko Mrčela i analitičar Alen Obrez.

“Imamo odličnu ekipu, ali moramo napraviti sve da to pokažemo na terenu i ostvarimo ciljeve koje klub ima”, rekao je Rožman po dolasku na Rujevicu.

Nasljednik Igora Bišćana je slovenski stručnjak Simon Rožman/Foto: reuters

Mladi slovenski stručnjak svoju je trenersku karijeru počeo u Celju 2013. godine gdje je radio u omladinskom pogonu slovenskog kluba, a 2014. godine u travnju postao je trener prve ekipe, te je tako postao najmlađi trener debitant u slovenskoj Prvoj ligi.

Rožman je Celje odveo do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa. Nakon Celja, Rožman je karijeru nastavio u Domžalama gdje isprva imao ulogu sportskog koordinatora, ali uskoro je preuzeo prvu momčad i 2017. godine je osvojio Kup uz četvrto mjesto u prvenstvu.

U sezoni 2017/18. s Domžalama je stigao do play-offa Europske lige eliminiravši na putu i njemački Freiburg.

Prošle je sezone Rožman s Domžalama zauzeo treće mjesto ujedno postavivši rekord po broj postignutih pogodaka.

R.I. /Hina/Foto:reuters

 

Komentari
Share Button