ANALITIČAR JOVIĆ NA GRANICI ZDRAVOG RAZUMA HSP piše Josipoviću: Vaš savjetnik Dejan Jović zagovara velikosrpsku ideologiju

listopad 1, 2014 maxportal
Share Button

Da nije bilo nasilja Hrvati 1991. godine na referendumu  ne bi glasali za neovisnu Hrvatsku, piše Josipovićev glavni savjetnik Dejan Jović– Agresivnost i nasilje bile su glavne karakteristike naših „referenduma o nezavisnosti” , piše Dejan Jović glavni analitičar predsjednika Ive Josipovića u tekstu ‘Samo u mitovima svaki  narod želi državu. U stvarnosti ne’.

Tekst je objavljen u politološkom časopisu Politička. Sukus teksta, čiji je povod  Referendum o nezavisnosti Škotske, je da ni referendum u Hrvatskoj o samostalnosti ne bi prošao i Na njegove stavove reagirali da je svatko “bez opravdanog straha od drastičnih posljedica mogao reći točno ono što misli”.

Na njegove stavove reagirali su iz Hrvatske stranke prava koji u javnom priopćenju kažu:

“Kad savjetnik predsjednika Republike Hrvatske Dejan Jović u svojim stavovima pređe granicu koje se ne smije i ne može prijeći dužnost svakog Hrvata je reagirati na istu.

U časopisu “Politička misao” Jović u tekstu “SAMO U MITOVIMA SVAKI NAROD ŽELI DRŽAVU. U STVARNOSTI – NE”. iznosi teze pozivajući se na rezultate referenduma u Škotskoj da ni Hrvati 1991. godine nisu na referendumu željeli neovisnu Hrvatsku.

Dovodeći u pitanje slobodu i volju Hrvata za neovisnom državom Josipovićev savjetnik Jović nam tumači i uči nas da smo bili od nekoga prisiljeni glasovati za neovisnost, dok protivnici referenduma o samostalnosti Hrvatske nisu mogli doći do izražaja.

Teze koje se nadalje provlače kroz tekst su takve da i pučkoškolac može zaključiti koje su namjere savjetnika Jovića. Savjetnik udara u same temelje nastanka suvremene hrvatske države, gdje temeljni proces koji otvara put u nezavisnost naziva “ne liberalnim” i “antidemokratskim”.

U jednoj rečenici savjetnk Jović kaže – Agresivnost i nasilje bile su glavne karakteristike naših „referenduma o nezavisnosti“. Hoće li to nama Hrvatima savjetnik Jović poručiti da je Referendum o hrvatskoj neovisnosti bio agresivan i pun nasilja i po njegovom shvaćanju kao takav nelegalan i nelegitiman. A što tek reći o stavljanju znaka navoda na REFERENDUM O NEZAVISNOSTI.

Jović samo ponavlja ono što velikosrpska ideologija govori zadnjih 25 godine, samo ovaj puta umotano u “intelektualniji” obrazac istupanja.

Naravno da postavljamo i pitanje: zašto? Zašto glavni analitičar Predsjednika Republike na ovakav način tretira hrvatski referendum o neovisnosti? Kakvu poruku time želi uputiti?

Stav Hrvatske stranke prava je da takav čovjek ne može i nema što raditi na Pantovčaku kao savjetnik predsjednika Republike Hrvatske Josipovića. U svakoj drugoj normalnoj državi ovakvi stavovi rezultirali bi trenutnom ostavkom i savjetnika i predsjednika države. Stavovi koje prezentira savjetnik Jović su ogledalo i predsjednika.

Pitanje koje postavljamo je ima li ovaj istup veze s zahuktalom kampanjom za predsjednika RH u kojoj se koriste sva sredstva za slanje poruka biračkom tjelu i za čije interese nastupa savjetnik Jović. Predsjednk Josipović će svakako morati odgovoriti na postavljena pitanja i biračima objasniti zašto kao savjetnika drži čovjeka koji otvoreno napada temelje hrvatske države, a vjerujemo da će i birači znati što im je činiti kad iziđu na biralište i ovakvo ponašanje žestoko kazniti.

Pitanje postavljamo i predsjedniku Ivi Josipoviću:

Gospodine Predsjedniče, dijelite li mišljenje Vašeg glavnog analitičara da je referendum o neovisnosti Hrvatske bio ne liberalan i antidemokratski?”, piše u priopćenju Hrvatske stranke prva koje potpisuje predsjednik Daniel Srb.

Komentari
Share Button