Boro Cvetković: Zvjezdanov sin mi je objasnio što se dogodilo. Tragedija! Užas!

veljača 27, 2017 maxportal
Share Button
ZVJEZDAN CVETKOVIĆ (57), bivši branič, direktor i trener Dinama pronađen je mrtav jutros oko 8 sati u garaži na Kostanjevcu u Maksimiru.Preminuo je nakon što mu je pozlilo, pao je i udario glavom u rubnjak, otkrio je njegov Boro Cvetković. Boru je ova vijest zatekla u Srbiji, gdje i živi.

‘Tragedija. Strašno, u šoku sam! Čuo sam se sa Zvjezdanovim sinom i on mi je rekao da je bratu bilo loše posljednjih dana. Jutros je oko 7.30 pao ispred kuće, valjda blizu garaže i udario glavom o rubnik. Kaže mi da je na mjestu ostao mrtav’, izjavio je Boro Cvetković

‘Spremam se jer uskoro krećem za Zagreb. Što ću…Idem ispratiti brata’, dodao je Cvetković.

Zvjezdan Cvetković rođen je 18. travnja 1960. u Karlovcu, a u Dinamo je došao 1977. godine, te je igrao na poziciji lijevoga braniča i stopera. Od 1980. do 1987. godine skupio je 492 nastupa za Dinamo, te je zabio 41 gol. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je devet utakmica.

Pod trenerskim vodstvom Miroslava Ćire Blaževića na terenu su povijest tada stvarali kapetan Velimir Zajec, vratar Marijan Vlak, braniči Zvjezdan Cvetković, Džemal Mustedanagić, Milivoj Bračun, Ismet Hadžić, u veznom redu Petar Bručić, Dragan Bošnjak i Marko Mlinarić, a Snješko Cerin, Stjepan Deverić i Zlatko Kranjčar u napadu.

Godine 1987. prešao je u njemački Waldhof iz Mannheima, ali 1990. je zbog teške ozljede glave morao prekinuti igračku karijeru.

Nakon toga u Zagrebu je završio Višu trenersku školu, a u Dinamu je bio pomoćnik glavnog trenera, sportski direktor, klupski skaut, a u završnih deset prvenstvenih kola u sezoni 2004/05. i glavni trener ‘modrih’. Jedno kratko razdoblje, od lipnja do studenoga 2011., bio je i trener banjalučkog Borca.

MP/Foto:CropixKomentari
Share Button