Gotovina komentirao predsjedničke izbore, Miroslavu Škoru i Zorana Milanovića

rujan 13, 2019 maxportal
Share Button

U vojarni „Josip Jović“ u Udbini održava se danas svečano otvorenje novoustrojenog Središta za razvoj vođa “Marko Babić”. Ondje je stigao i general Ante Gotovina, idejni začetnik središta za obuku časnika.Na pitanje hoće li svojim znanjem i iskustvom pomoći, odgovorio je:

–  Mi smo u Domovinskom ratu formirali Hrvatsku vojsku i u hodu, uz sve probleme na terenu, morali smo stvoriti hrvatskog vojnika sposobnog da izvrši sve zadaće i da se živ vrati kući. To je svrha ovakvog središta i u budućnosti će stvarati takve časnike i dočasnike koji će biti izvrsni zapovjednici, a o njima će ovisiti spremnost Hrvatske vojske.

Druga tema bili su predsjednički izbori:

–  Svatko se ima pravo kandidirati, svatko ima pravo izaći na izbore. Svi mi, zajedno, narod će reći kome daje prioritet” – rekao je Gotovina.  Ja se sada bavim drugim poslom, bivši sam vojnik – kazao je Gotovina ne želeći se  izjasniti niti o jednom predsjedničkom kandidatu.

Jedna novinarka u pitanju je spomenula i “njegova prijatelja” Zorana Milanovića, na što je Gotovina odgovorio:

– Dobro je imati što više prijatelja. Neprijatelji, zapravo, čovjeku i ne trebaju– rekao je Gotovina.

Pitali su ga novinari i hoće li podržati Miroslava Škoru.

–  Svatko ima pravo da se kandidira, svatko ima pravo da iziđe na izbore. Svi mi, zajedno, narod će reći kome daje prioritet – rekao je Gotovina.

Na pitanje o tome zašto je odlučio biti javno neutralan i zašto ne kaže koga podržava, odgovorio je:

– Ja sam bio vojnik. Sad sam bivši vojnik. Sad se bavim poslom koji sam odabrao, a to je ribarstvo.

Pitali su ga i je li gledao film General.

– Ne, nisam gledao, jeste li gledali vi? Eto, onda ne znamo – rekao je Gotovina.

Središte za razvoj vođa „Marko Babić“ u Udbini ustrojava se na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, po modelu Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović Gavran“ koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. godine do 2000. godine, čiji je idejni začetnik bio upravo general Gotovina.

Svečanosti otvorenja, kako je najavljeno, nazočit će predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović, ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Mirko Šundov.

M. Marković/Foto:hrt

 

Komentari
Share Button