Premijer neće dati ostavku: Orešković uvjeren da Karamarko blefira

lipanj 6, 2016 maxportal
Share Button
POZIVAJUĆI se na izvore bliske Tihomiru Oreškoviću, Večernji list javlja kako premijer ne namjerava odustati od smjene prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka. Prema pisanju Večernjeg, ali i Jutarnjeg lista, takvom scenariju sklone su i pojedine figure iz vrha HDZ-a

 Izvor blizak Oreškoviću za Večernji kaže kako premijer ne namjerava podnijeti ostavku, budući da mu je sve jasnije da je HDZ više od jednog čovjeka. Uvjeren je da Karamarko nije u stanju voditi Hrvatsku, te tvrdi da u tome ima podršku i istaknutih članova HDZ-a. Sve signale koji posljednjih dana stižu od Karamarka premijer ‘čita kao čisti blef’.
brkić, karamarko[1]
Analizirajući situaciju u HDZ-u, Večernji zaključuje da nije otklonjena mogućnost da vrh stranke prisili Karamarka da se povuče iz vlade. Taktika vodećih HDZ-ovaca jest pričekati da Karamarko pokuša presložiti većinu u Saboru. Ukoliko u tome ne uspije, priklonit će se stavu Milijana Brkića, koji je već na burnoj sjednici Središnjeg odbora stranke u subotu zatražio Karamarkovo povlačenje iz Vlade.Pozivajući s na ‘sugovornika upućenog u odnose u vrhu stranke’, Jutarnji piše kako se u HDZ-u formira skupina koja će kritički istupati protiv loših odluka i poteza vodstva. List podsjeća da se na sjednici Središnjeg odbora nisu pojavili neki njegovi članovi, poput europarlamentarke Dubravke Šuice, ili šefa karlovačkog HDZ-a Damira Jelića koji je vodio Karamarkovu kampanju. Članovi stranke s kojima su novinari Jutarnjeg razgovarali ističu kako je ovo prvi puta da se netko u Predsjedništvu stranke otvoreno suprotstavio Karamarku.

Iako je većina medija protiv Karamarka, mi ipak ne vjerujemo da se radi blefu. Poznajući Karamarka uvjereni smo da će ići do kraja. A međunarodni centri moći  favorizirat će političara koji ima najveću moću Hrvatskoj. Bude li to Karamarko podržat će ga Berlin i Bruxelles, London i Washington.

D.L. /Foto: pxll

Komentari
Share Button