Milijan Brkić: Bleiburg ne bi smio biti samo obljetnica, nego naša svakodnevnica

svibanj 12, 2018 maxportal
Share Button

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić nakon Komemoracije na Bleiburgu impresije o misnom slavlju i sjećanju na nevine žrtve Bleiburga i križnih puteva objavio je na Facebooku.“Biti dio obilježavanja najveće hrvatske tragedije – bleiburške tragedije, koja se dogodila u svibnju 1945. na Bleiburškom polju, znači na samom mjestu stradanja i patnje, kao i mjestu pijeteta i spomena na žrtve – odati počast žrtvama i osuditi komunistički režim, koji je progonio i ubijao ljude bez suda.

Upravo se stoga nikada ne smije zaboraviti što se tamo dogodilo niti se smije dopustiti kontinuirano odvraćanje od odgovora na glavna pitanja, kako činjeničnih tako i moralnih, jer samo povijesna i čista istina velike Bleiburške tragedije može biti dio stabilnog temelja za izgradnju čiste, neopterećene i stabilne budućnosti naše Domovine.

Obilježavajući Bleiburšku tragediju, mi se žrtvama moramo ne samo pokloniti, već ne smijemo dopustiti da nikada padnu u zaborav. Naše pamćenje i sjećanje na žrtve je naše pravo, naš zavjet i naša obveza.

Bleiburg nije i ne smije biti samo obljetnica, već je i mora biti naša svakodnevica, ali i upozorenje kako se ubuduće takvi zločini više nikada ne smiju ponoviti!”, napisao je Brkić.

Komentari
Share Button