‘MOJA SAVJEST JE ČISTA’ Modrić saslušan zbog optužbe da je lagao za Mamića

srpanj 5, 2017 maxportal
Share Button

Luka Modrić danas je u Osječkom državnom odvjetništvu ispitan zbog sumnje u davanje lažnog iskaza na suđenju braći Mamić na Županijskom sudu u Osijeku 13. lipnja.Modrić je stigao u društvu dviju odvjetnica u automobilu marke Audi, španjolskih registracijskih oznaka. Ispitivanje je počelo u 11 sati, a završilo u podne.

– Ja sam samo došao ovdje da bih iznio svoju obranu i rekao istinu kao svaki put do sada. Moja je savjest mirna – kazao je Modrić i dodao kako je siguran da će se na kraju dokazati da nije počinio kazneno djelo.

Modrić je sada, smatraju tužitelji, izmijenio prijašnji iskaz iz istrage i to u rečenici koja je možda i ključna u dijelu optužnice protiv Mamića. Modrić je u istrazi naveo kako je sporni aneks ugovora prema kojemu mu pripada polovica novca iz njegova transfera u Tottenham potpisao 2004. godine

Tužiteljstvo je 19. lipnja otvorilo istraživanje protiv Modrića zbog sumnje da je na suđenju Mamiću, 13. lipnja, neistinito posvjedočio da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s NK “Dinamo” u omjeru 50 prema 50 posto, potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja.

Tužiteljstvo tvrdi da je Modrić, nakon što mu je predočen njegov prijašnji iskaz u Uskoku o dogovoru s Mamićem o podjeli novca od transfera, na osječkom Županijskom sudu dao lažni iskaz navodeći da je na prvom ispitivanju mislio “samo na reguliranje građanskopravnog odnosa” između njih dvojice, “kao i da nikada pred Uskokom nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub”.

“Meni je savjest čista, rekao sam istinu, kao što sam istinu i do sada govorio. To je sve što vam mogu reći u ovom trenutku…”, rekao je Luka Modrić po izlasku sa saslušanja.Komentari
Share Button