NOVA KAZNENA PRIJAVA PROTIV SANI LJUBIČIĆ I EKIPE IZ DORH-a I USKOK-a: Preko Bajićevih vještaka iz Splita isisavali državni novac

2 lipnja, 2019 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Maxportal objavljuje treću u nizu kaznenih prijava protiv Sani Ljubičić, vještaka Vladimira Krkleca i dr. u kojoj se prijavljene osobe terete za počinjenje više kaznenih djela.Bivša Cvitanova zamjenica u USKOK-u Sani Ljubičić u predmetu USKOK-a br. K-US-148/09, IS-US-18/09 tzv. „HPB Bankomat“ kao službena osoba izdala i potpisala Nalog USKOK-a br. K-US-148/09, IS-US-18/09 od 25.01.2010.g. za provođenje financijsko knjigovodstvenog vještačenja kojim se vještačenje u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ povjerava stalnim sudskim vještacima iz Splita Vladimiru Krklecu i Anti Blaževiću kojeg sa tadašnjim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem veže poznanstvo duže od 20 godina.

A sve to na način da je prethodno prije izdavanja Naloga USKOK-a br. K-US-148/09, IS-US-18/09 od 25.01.2010.g. za provođenje financijsko knjigovodstvenog vještačenja glavni državni odvjetnik Mladen Bajić dogovorio telefonskim putem sa vještacima njihov angažman u predmetu tzv. „HPB Bankomat“, i to sa vještakom Vladimirom Krklecom i Antom Blaževićem koji je u to vrijeme obnašao dužnost predsjednika Uprave BANKE SPLITSKO-DALMATINSKE u kojoj je jedan od suvlasnika Banke i gđa. Ecija Bajić Kuljiš, inače supruga glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Sudski vještak Vladimir Krklec je za izrađeni nalaz i mišljenje iz svibnja 2010.g. prema USKOK-u fakturirao 790 sati rada po cijenama 11 puta većim od propisanih, a koji iznos od 316.000,00 kuna je II prijavljenom vještaku Vladimiru Krklecu i doznačen od strane USKOK-a i I prijavljene zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić, čime je državni proračun oštećen u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna, te stečena protupravna imovinska korist II prijavljenog vještaka Vladimira Krkleca u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna što mu je omogućeno nezakonitim postupanjem I prijavljene zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić i ostalih odgovornih osoba Državnog odvjetništva i USKOK-a koje su sudjelovale u angažmanu i plaćanju sudskih vještaka iz Splita, II prijavljenog Vladimira Krkleca i Ante Blaževića.

„U angažiranju vještaka iz Splita (Vladimira Krkleca i Ante Blaževića) direktno je sudjelovao i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić (također iz Splita) koji je telefonskim putem dogovorio angažman vještaka za izradu vještačenja u predmetu tzv. „HPB Bankomat“, i to II prijavljenog Vladimira Krkleca i Antu Blaževića koji je obnašao dužnost predsjednika Uprave BANKE SPLITSKO-DALMATINSKE u kojoj je jedan od suvlasnika Banke i gđa. Ecija Bajić Kuljiš, inače supruga glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Nezakonito postupanje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji je za vještačenje državne Hrvatske poštanske banke d.d. odabrao vještake iz Splita, i to II prijavljenog Vladimira Krkleca i Antu Blaževića koji je u razdoblju 2009.g. – 2014.g. obnašao dužnost predsjednika uprave BANKE SPLITSKO-DALMATINSKE u kojoj je jedan od suvlasnika Banke gđa. Ecija Bajić Kuljiš (inače supruga glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića), teški je oblik zlouporabe položaja i ovlasti.

Povjeriti vještačenje državne Hrvatske poštanske banke d.d. predsjedniku uprave konkuretske BANKE SPLITSKO-DALMATINSKE ( a u kojoj BANCI je jedan od suvlasnika i supruga Mladena Bajića), te državnim novcem preplatiti II prijavljenog vještaka Vladimira Krkleca u iznosu većem od 250.000,00 kuna, PREDSTAVLJA TEŠKI OBLIK ZLOUPORABE POLOŽAJA I OVLASTI, a što je već odavno trebalo biti sankcionirano od strane nadležnih tijela i institucija Republike Hrvatske.

U istom predmetu tzv. „HPB Bankomat“ izrađena su dva nalaza i mišljenja vezano uz iste kreditne plasmane, i to prema nalogu I prijavljene zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić nalaz i mišljenje II prijavljenog vještaka Vladimira Krkleca čija je izrada trajala 3 mjeseca i za koju izradu je utrošeno 790 sati rada, te nalogu sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu nalaz i mišljenje NIELS j.d.o.o. i Centar za financijska vještačenja d.o.o. čija je izrada trajala 2 (godine) i za čiju izradu je utrošeno 1021 sati rada.

II prijavljenom vještaku Vladimiru Krklecu je za 790 sati rada USKOK isplatio iznos od 316.000,00 kuna, a Županijski sud u Zagrebu društvima NIELS j.d.o.o. i Centar za financijska vještačenja d.o.o. za 1021 sati rada isplatio je iznos od 63.576,00 kuna, slijedom čega nedvojbeno proizlazi da je I prijavljena Sani Ljubičić prouzročila štetu državnom proračunu u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna čime je ista nezakonitim postupanjem kao službena osoba zlorabeći položaj i ovlasti omogućila II prijavljenom vještaku Vladimiru Krklecu stjecanje protupravne imovinske koristi u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna, stoji između ostalog u kaznenoj prijavi koju javno objavljujemo.“

Kaznena prijava Borisa Šimunića protiv Sani Ljubičić, vještaka USKOK-a Vladimira Krkleca i dr.

KAZNENA PRIJAVA – ŠIMUNIĆ by Maxportal.hr on Scribd

„HPB BANKOMAT“: ZLOUPORABE USKOKA I SUDSKIH VJEŠTAKA IZ SPLITA!

Video i audio zapisi, te brojni dokumenti koje će Maxportal u narednim mjesecima svakodnevno objavljivati, stravična je slika stanja u hrvatskom pravosuđu čiji krakovi kriminalne hobotnice sežu od Državnog odvjetništva, USKOK-a, pa sve do najviših tijela sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj. Prema dostupnim informacijama, cijeli slučaj tzv. „HPB Bankomat“ prijavljen je i nadležnim europskim instancama, a kako saznajemo u zvršnoj je fazi i izrada dokumentarnog filma čija će promocija biti uskoro.

Sprega Uskok-a i sudskih vještaka, izrada nalaza i mišljenja protivno zakonu bez pisanog naloga USKOK-a, odavanje bankarske tajne od strane više odgovornih osoba Hrvatske poštanske banke koje su protivno zakonu bez sudskog naloga davali dokumentaciju sudskom vještaku Vladimiru Krklecu na temelju usmenog naloga zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić, angažiranje sudskog vještaka Ante Blaževića telefonskim putem od strane glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića te njihovo međusobno poznanstvo više od 20 godina, pozivanje sudskog vještaka Vladimira Krkleca na nepostojeće zakone, nepostojeće zakonske odredbe i nepostojeće pravilnike, protivno zakonu podnijeta optužnica USKOK-a u srpnju 2010.g. na temelju nalaza i mišljenja bez dokumentacije koja je vještaku Vladimiru Krklecu ispala iz printera 2010.g., a čega se vještak Vladimir Krklec prisjetio na ročištu glavne rasprave održanom 2016.g., krivotvorenje službenih isprava, izrada nalaza i mišljenja suprotno dokaznoj dokumentaciji koja se nalazi u spisu, podnošenje optužnice prije završetka istrage, samo su neke od kriminalnih radnji USKOK-a i sudskih vještaka, a koje autentične video priloge i službenu dokaznu dokumentaciju ćemo svakodnevno objavljivati.

Pogledajte video priloge sa ispitivanja sudskih vještaka Vladimira Krkleca i Ante Blaževića pred Županijskim sudom u Zagrebu

Prilog 1. Provođenje vještačenja bez pisanog naloga USKOK-a

Prilog 2. Naknadni usmeni nalog

Prilog 3. Blažević, zajednički dogovor

Prilog 4. Blažević sukob interesa

Prilog 5. Blažević – dokumentaciju smo dobivali i prije izdavanja naloga za vještačenje

Prilog 6. Krivotvorenje vještva

Prilog 7. Jasno da sam nepristran, angažirao me moj prijatelj Mladen Bajić

Prilog 8. Pokvario se printer sudskom vještaku

Prilog 9. Pokvario se printer sudskom vještaku – 2.dio

Prilog 10. Službena bilješka od 02. kolovoza

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->