Ovo su prve ankete, sve ostalo je laž i namještanje u svrhu kampanje

ožujak 2, 2017 maxportal
Share Button

Na uzorku od 5335 ispitanika u Zagrebu u vodstvu je Milan Bandić s osvojenih 2074 glasa ili 38,88 posto.Druga je u toj anketi je HNS-ova Anka Mrak Taritaš s osvojena 1502 glasova (28,15 posto), odmah iza nje je nezavisna Sandra Švaljek s 1358 glasova (25,45%) Treba spomenuti da je anketa  završena upravo na dan kad je Švaljek predstavila svoj tim i tu su moguće promjene.

Ostali kandidati imaju male šanse za plasman u drugi krug.

Snimka ekrana mobitela jednog od šefova agencije koja je provela istraživanje

Bitno je naglasiti da u anketi nije bilo službenog kandidata HDZ ni SDP-a pa su, simulacije radi, u ime te dvije stranke navedeni Davor Bernardić i Andrija Mikulić. Obojica loše prolaze.

Bernardić je dobio 218 glasova (4,07%) a Mikulić još lošije. Njega bi kao kandidata za gradonačelnika Zagreba podržalo tek 1, 84 posto. To se poklapa s rezultatima ankete koju je proveo HDZ po kojoj Mikulić osvaja 1,8 posto.

Zanimljivo je da u ovoj anketi  Ivan Pernar, kandidat Živog zida stoji najlošije s podrškom od tek 1.61 posto.

Primjetno je da u ovoj anketi nema kandidata desnice, Andrija Mikulić to nije, pa se s nestrpljenjem očekuje koga će HDZ službeno kandidirati za gradonačelnika Zagreba te službena objava kandidature Brune Esih.

Posljednjih dana u kuloarima se spominje da dio HDZ-a Plenkoviću predlažu da podrže Brunu Esih, ali od toga sigurno neće biti ništa, a budući vladajuća stranka trenutno nema kandidata koji bi imao kakve-takve šanse za drugi krug, (upitan je prelazak izbornog praga) pažnja desnice bit će usmjerena na Esih.

Uz podršku Željke Marić i udruge U ime obitelji, simpatije Crkve i kompletnog desnog biračkog dijela te značajnog dijela HDZ-a, Bruna Esih nije bez šansi za drugi krug. A tamo bi je, sasvim sigurno čekao Milan Bandić.

U svakom slučaju Bandiću će se u drugom krugu suprotstaviti žena. Hoće li to biti Sandra Švaljek, Anka Mrak Taritaš ili Bruna Esih?

Uskoro ćemo objaviti i ankete za drugi  krug, dvoboj Milana Bandića protiv Ankte Mrak Taritaš i rezultate ankete u slučaju da  drugi krug izbori Sandra Švaljek.  Tu je broj anketiranih mnogo veći nego u zbirnoj anketi pa su i rezultati vjerodostojniji.

M. Marković/foto:pxllKomentari
Share Button