Pljačka države se nastavlja: Todoriću, vrati dionice HPB-a iz Nizozemske

8 travnja, 2017 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor čiji dugovi prema bankama i dobavljačima dosežu vrtoglavih 45 milijardi kuna, kupio je 2015  preko tvrtke Agrokor projekti d.o.o. dionice Hrvatske poštanske banke. 



Mladen Pejnović, bivši ravnatelj bivšeg Državnog ureda za upravljenje državnom imovinom, koji je nedavno ukinut nakon osnivanja Ministarstva za državnu imovinu, u medijima je neposredno prije privatizacije izjavljivao kako u privatizaciju HPB-a ulazi Agrokor, no nitko nije ni slutio o kojem Agrokoru se radi te da Ivica Todorić u pričuvi ima više Agrokora.

Taj Agrokor projekt d.o.o. koji je kupio dionice HPB-a, osnovan je 2011.g. sa temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, te tvrtki bez ikakvog boniteta, a za 2014.g. poduzetnik je dana 28.05.2015.g. podnio izjavu o neaktivnosti.

Mladen Pejnović, Tomislav Vujić, čedo Maletić, ivica Todorić

 

Posrnuli Agrokor sa više od 45 milijardi kuna duga prema državi, dobavljačima, domaćim i stranim bankama, no ne i posrnuli Ivica Todorić koji u isto vrijeme do grla zadužen naočigled svih nadležnih tijela, HANFE i HNB-a kao regulatora, bez ikakvih pitanja i kontrola kupuje dionice HPB-a preko  svoje nove tvrtke Agrokor projekti d.o.o.  

Kupnja dionica HPB-a, te potom prebacivanje vlasništvo tvrtke Agrokor projekti d.o.o. u Nizozemsku, a sve to uz znanje regulatora Hrvatske narodne banke, HANFE, Ministarstva financija i Vlade Republike Hrvatske, i to u vrijeme kada dugovi Agrokora prema državi i ostalima iznose više od 45 milijardi kuna, ugroza je nacionalne sigurnosti i kriminal na najvišoj državnoj razini. Kakav apsurd.

VEZANI SADRŽAJ:

 

Kupovati dionice HPB-a opljačkanim novcem od poljoprivrednika, stočara, države, dobavljača, ili točnije rečeno svih građana Republike Hrvatske,  te malih i srednjih poduzetnika koji već 25 godina bespomoćno gledaju neviđenu pljačku države pod zaštitom hrvatskog pravosudnog sustava ako on uopće postoji.

Koliko su tvrtke iz grupacije Agrokor i povezane osobe zadužene u hrvatskim bankama, Hrvatskoj poštanskoj banci, Croatia banci i dr., pitanje je na koje će revizija dati odgovore, a odgovornost snosi i Ministarstvo financija i Hrvatska narodna banka koja je dozvolila da u privatizaciji Hrvatske poštanske banke d.d. sudjeluju osobe čije tvrtke državi duguju stotine milijuna kuna poreza, a bankama i dobavljačima milijarde kuna.

Sve je to trebalo biti vidljivo u financijskim izvješćima koja se dostavljaju bankama, a koja je dužna kontrolirati i Hrvatska narodna banka kao regulator poslovanja prilikom nadzora koji se vrše na mjesečnoj, tromjesečnoj, polugodišnjoj i godišnjoj razini.

Kako su poslovne banke Agrokora i Hrvatska narodna banka dozvolile jednoj privatnoj tvrtki zadužiti se milijarde kuna kredita i ostati dobavljačima dužan više od 16 milijardi kuna, pitanje je i za Hrvatski sabor, i Vladu RH, ali i za državno odvjetništvo koje godinama prikriva stvarni kriminal pokretanjem nekih izmišljenih slučajeva kao što je to tzv. „HPB Bankomat“, a koje pokretanje je prema mišljenjima mnogih visokih dužnosnika u politici i pokrenuto upravo radi smanjenja vrijednosti HPB-a kako bi se izvršila predaja Banke u vlasništvo interesnih skupina i krupnog kapitala.

VEZANI SADRŽAJ:

Igrom slučaja, HPB Bankomat je pokrenut upravo  u vrijeme kada je HPB-om upravljao Čedo Maletić blizak s obitelji Todorić koja ga je nakon razrješenja u HPB-u  zaposlila u tvrtku Multipluscard u sastavu Agrokora. Koliko je kredita Čedo Maletić odobrio tvrtkama u sastavu Agrokora i povezanim društvima nepoznato je, no kako saznajemo samo nekoliko tvrtki dobilo je na desetke milijuna EUR-a upravo u HPB-u.

Je li Ivica Todorić kupovao dionice HPB-a za sebe ili neku od banaka kreditora koncerna Agrokor, ili pak u cilju zataškavanja odgovornosti bivšeg predsjednika uprave HPB-a Čede Maletića i društva, ubrzo će se saznati, kao i iznosi svih plasmana HPB-a prema tvrtkama iz sustava koncerna Agrokor i njemu  povezanih osoba.

HRVATSKI DOBOLJUBI OPUSTOŠILI DRŽAVU KROZ MANIPULACIJE, LOPOVLUK I PO SVOJOJ MJERI USTROJEN PRAVOSUDNI SUSTAV!

Iako su poslovne banke i Hrvatska narodna banka dužne pratiti izloženost klijenata i  s njima povezanih osoba od čega nije izuzet niti Agrokor, ta zakonom regulirana obveza poslovnih banaka, Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke nije primjenjivana kada je u pitanju Ivica Todorić zbog čega svi skupa snose odgovornost za štetu koju je dužna nadoknaditi Republika Hrvatska. Kome? Svima koji imaju pravni interes, te kojima je zbog nepostupanja Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke prouzročena šteta.

Sprega Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke  sa Ivicom Todorićem čiji je koncern Agrokor bio privilegiran ispred ostalih poduzetnika u državi zasigurno će imati za posljedice i tužbe radi naknade štete koje će pojedini poduzetnici i klijenti banaka podnijeti protiv Republike Hrvatske, osobito imajući u vidu da su nezakonitosti i nepravilnosti u radu Banaka, pa i Hrvatske narodne banke prijavljeni nadležnim tijelima i institucijama RH o čemu smo već pisali i dokumente javno objavili.

Tragikomični postupak tzv. „HPB Bankomat“ koji se već više od 7 godina vodi pred Županijskim sudom u Zagrebu, dok u isto vrijeme Ivica Todorić i  njegov koncern AGROKOR uz znanje Hrvatske narodne banke i Ministarstva financija duguju više od 45 milijardi kuna, apsurd je hrvatskog pravosuđa koji dokazuje kriminalnu spregu HNB-a kao regulatora i državnih tijela i institucija sa Ivicom Todorićem.

Pljačka države kroz privatizaciju Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke zadnji su trzaji kriminalne hobotnice čiji krakovi i dan danas sežu u visoku politiku, te pravosudni sustav Republike Hrvatske koji mu je sve ove godine bio zaštitnik i vjetar u leđa u ostvarenju svog poduzetničkog pothvata.

Dobiti poticaje od države milijarde kuna, dobiti kredite od HBOR-a i banaka u milijardama EUR-a, imati privilegirani monopolistički položaj kojim se Agrokoru osiguravaju najbolje lokacije kiosaka TISAK i trgovina KONZUM, te za državu štetni koncesijski ugovor za vodu i tisuće drugih privilegija nedostupnih za bilo kojeg poduzetnika u Republici Hrvatskoj, a istovremeno nakupiti 45 milijardi kuna dugova, sprega je korumpirane politike sa poduzetnikom Ivicom Todorićem te odgovornost svih ministara i Vlada RH u proteklim mandatima.

Odgovorni su i i svih sazivi HRVATSKOG SABORA koji su u proteklih 25 godina izglasavali kriminalne zakone na štetu države i uz pogodovanja krupnom kapitalu stečenom privatizacijskom pljačkom.

A tu je uistinu pravi gazda Ivica Todorić koji je samo jednim potpisom predao u vlasništvo države sve stečeno od 1989. godine kada je Agrokor osnovan.

No, ne i dionice HPB-a te ostalu vrijednu i ničim opterećenu imovinu obitelji Todorić.

D. Lukić/foto:


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->