Portal Index opet napao Predsjednicu, no brzo su demantirani

siječanj 16, 2017 maxportal
Share Button

Portal Index ponovno je napao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović  prozvavši je da je lagala na svečanom prijemu koji se održao u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske. No, brzo su demantiraniIndex je ismijavao dio govora Predsjednice u kojem je kazala ‘pozdravljam svakog hrvatskog diplomata i diplomatkinju s kojima sam imala čast raditi u to vrijeme, koji su se toliko zdušno borili za našu samostalnost i neovisnost. Nisu to bila laka vremena‘.

Index je izrugivao govor Predsjednice navodeći da je diplomirala je 1993. godine, a te je godine i počela raditi u Ministarstvu vanjskih poslova.

“Javnost je zabavio Kolindin gaf kad je pozdravila sve diplomate s kojima je u doba priznanja Hrvatske surađivala. Naime, Kolinda je 1992. godine imala 23 godine i bila je studentica engleskog i španjolskog na Filozofskom fakultetu”, objavio rugalicu Index.

U službenom životopisu Kolinde Grabar Kitarović objavljenom na stranicama Ureda predsjednice piše da je karijeru započela 1992. u Ministarstvu znanosti i tehnologije, ali nema detalja o početku rada ni poslova na kojima je radila.

Glasnogovornik Ureda predsjednica Luka Đurić za Dnevnik.hr dodatno je pojasnio:

“Kolinda Grabar-Kitarović je u vrijeme priznanja Republike Hrvatske stažirala u međunarodnom odjelu Ministarstva znanosti.”

Prema njegovim riječima Predsjednica je u Ministarstvu znanosti i tehnologije počela stažirati u siječnju 1992. godine, tako da je upravo u vrijeme međunarodnog priznanja Hrvatske, 15. siječnja 1992., kada su Hrvatsku priznale članice Europske zajednice, bila u međunarodnom odjelu toga Ministarstva.

MP/foto:hrt

Komentari
Share Button