POTVRĐENO: Na koronu pozitivni Borna Ćorić i treneri Đokovića i Dimitrova

lipanj 22, 2020 maxportal
Share Button

Još tri sudionika su pozitivna na koronavirus, kazao je jutros Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Otkrio je kako je među njima jedan tenisač. “Ne bih o imenima. Mogu reći da je jedan tenisač pozitivan”, dodao je.Reporter N1 javlja kako je jedan od njih Borna Ćorić. a pozitivan je i Christian Groh, kondicijski trener bugarskog tenisača Grigora Dimitrova, a beogradski mediji javljaju kako je pozitivan i Đokovićev trener Marco Panichi.

Blic piše kako će Panichi i Groh ostati u Zadru u samoizolaciji te će se opet testirati za pet dana.

“Zadarski ZJZ je testirao 23 osobe – igrače, trenere i sav uži tim, od njih je jutros troje pozitivno na koronavirus. Organizira se smještaj, tzv. karantena u kojoj će biti smješteni igrači pozitivni na koronavirus i stručno osoblje, u izradi je i popis njihovih kontakata sa svim tim ljudima koji su pozitivni i koji su bili prvi kontakt s njima. Formirani su dodatni timovi”, rekao je Vicković u telefonskom razgovoru za HRT.

Oglasili se Čilić i  Ćorić

“Pozdrav svima, želim vas informirati da sam pozitivan na Covid-19. Molim sve koji su bili u kontaktu sa mnom zadnjih nekoliko dana da se testiraju. Jako mi je žao ako sam prouzročio bilo kome problem. Dobro se osjećam i nemam simptome. Čuvajte se. Šaljem svima puno ljubavi!” poručio je Ćorić.

“Nakon sinoćnjeg razvoja događaja u Zadru i prekida Adria Toura, želim Vas obavijestiti da sam u najkraćem mogućem roku napravio test na virus COVID-19 i da je moj nalaz negativan. Iako nemam nikakve simptome koji se povezuju uz korona virus i vjerujem da svi oni koji su posljednjih dana bili sa mnom u kontaktu nemaju razloga za brigu, otići ću u samoizolaciju 14 dana, jer unatoč negativnom rezultatu testa, važno je da svi pomognemo smanjiti mogućnost širenja eventualne zaraze.

Sve upute vezane za samoizolaciju poštovat ću u potpunosti te ću pažljivo pratiti razvoj situacije. Bude li ikakvih promjena pravovremeno ću sve obavještavati. Još jednom hvala svima na podršci i upitima o mom i zdravlju moje obitelji. Svima vam želim da ostanete zdravi!”, stoji u priopćenju Marina Čilića.

M.M. /Foto:hts.hr

 

Komentari
Share Button