Brigadir Željko Sačić zbrčkanim tekstom grubo napao generala Tomu Medveda

18 prosinca, 2020 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Saborski  zastupnik Hrvatskih suverenista, brigadir Željko Sačić, putem Facebooka osvrnuo se na izjave  ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda prilikom predstavljanja Prijedloga zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rat, a koji je tom prilikom ustvrdio “šire se prava stradalnika, pojam civilne žrtve jasno je definiran”.U zbrčaknoj objavi  na Facebooku Sačić je osuo “drvlje i kamenje” na ministra  Medveda tvrdeći da se  tim Zakonom  zapravo nagrađuju “tisuće i tisuće aboliranih i neaboliranih pripadnika i nositelja velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku“.

Kada pročitamo sve ove njegove spinove laži i neutemeljene tvrdnje glede novog Zakona o pravima civilnih stradalnika Domovinskog rata koji dolazi kao prijedlog  Ministarstva branitelja, logično je zaključiti da Zakon nisu ni pročitali, a kamoli proučili. Čak je i uvijek ozbiljni i utemeljeni Pero Kovačević, prvi kritičar prijedloga Zakona, reterirao glede početnih kritika.

Idemo pogledati što to trola brigadir Sačić? Njegovu objavu, bez ikakvih intervencija, prenosimo u cijelosti

Netocno..Bolje receno, sire se prava tisucama i tisucama aboliranih i neaboliranih pripadnika i nositelja velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku..Otvaraju se vrata za dodatno financijsko opterecenje hrvatskog naroda..koji je bio zrtva velikosrpske agresije, a prijedlogom ovih zakonskih rjesenja, dodatno cemo i potpuno nepravedno, neshvatljivo , placati dozivotnu “odstetu svim znanim i neznanim – naoruzanim i nenaoruzanim , u DOR-u stradalim “civilima” , koji su zivjeli za vrijeme okupacije Hrvatske na podrucju tzv.Cao Krajine..I to , uz prilaganje izjave “dva svedoka” da su doista stradali od “ustaške “ruke, granate, metka, topa, tenka..aviona..dapace i od straha od “ustasa”..a slijedom toga i od dobivenog PTSP-ia..A Vesna Terselic i “Documenta” ce biti “jamac istine”..i garantirati ” istinitost i brojnost svedockih izjava”..!!??

NEVJEROJATNO!!??

Ministre g. Tomo Medved, znas li u sto ulazis, koja i kome vrata otvaras..za ciji racun, tko ce to placati i ZASTO ???

Postojeci Zakon je sasvim dovoljan pravni okvir za rjesavanje svih tih pitanja,( ako treba, dopunimo njega) bez ikakve potrebe za predlaganjem novog Zakona, koji se ocito donosi na zahtjev vaseg koalicijskog partnera Milorada Pupovca i njegovog sefa , predsjednika susjedne R Srbije, Vucica. Koji pak niti ne zele cuti o placanju bilo kakve ratne odstete Hrvatima, jer ocito je , za takav stav ima ” puno razumevanje” naseg ministra Medveda i Vlade g.Plenkovica!

NO, NECETE MOCI..ni Korona niti Stozer vam nece pomoci u provedbi ove strateske ugroze i krsenja dugorocnih hrvatskih nacionalnih interesa . OVO NIJE HUMANITARNO PITANJE, VEC REVIZIJA I KRIVOTVORENJE NASE KRVAVE NOVIJE POVIJESTI stvaranja, obrane i oslobadanja Drzave Hrvatske , zasticene Ustavom RH i saborskom Deklaracijom o DOR-u.MI NECEMO DOZVOLITI NIKOME IZJEDNACAVANJE VELIKOSRPSKOG AGRESORA I HRVATSKE ŽRTVE..NIKADA I – NIKOME!!

Ministre g.Medved, Vasa je prioritetna i ustavna zadaca da skrbite i brinete o pravima i interesima, zdravlju, egzistencijalnom i socijalnom stanju i statusu hrvatskih branitelja, te o svim stradalnicima iz DOR-a, i njihovim obiteljima, o ISTINI O DOR-u.. a na ovaj nacin ne sluzite tim dvetim CILJEVIMA i obvezama ., vec neodgovorno i nacionalno stetno zapostavljate svoju ministarsku DUZNOST !!!

Koliko naivnosti, lakovjernosti , neozbiljnosti , neodgovornosti i nepromisljenosti , (ili neceg drugog ) mora biti na strani predlagaca, Vlade RH i Ministarstva hrvatskih branitelja , kad nam bas sad predlazu usvajanje prijedloga ovog apsolutno nepotrebnog Zakona, kojima se evidentno ugrozavaju hrvatski nacionalni interesi?“, napisao je saborski zastupnik Željko Sačić.

Ovo je doista nevjerojatno!

On koji ima ambiciju biti lider neke nove domoljubne opcije nije u stanju napisati točno ni dvije rečenice. Da ne govorim o esenciji ovog zakona koja je u potpunoj suprotnosti s onim što tvrdi Sačić.

Imam predmetni Zakon pred sobom, proučio sam ga detaljno u konzultacijama s neovisnim magistrima prava, pravnicima i odvjetnicima i zaključak je vrlo jednostavan.

Zakon striktno navodi da prava ne mogu ostvariti pripadnici, pomagači ili suradnici neprijateljskih vojnih i paravojnih postrojbi koji su sudjelovali u oružanoj agresiji na RH, kao ni članovi njihovih obitelji temeljem njihova stradavanja.

Odredbe zakona ne odnose se na, primjerice, građane hrvatske ili srpske nacionalnosti jer nacionalnost nismo ni definirali, nego govorimo o svim stradalnicima među kojima mogu biti i stranci.

S obzirom da se prava iz ovog zakona gotovo isključivo bave stupnjevima invaliditeta eventualno nastalog u vrijeme Domovinskog rata, nitko neće moći ostvariti bilo kakva prava na temelju bilo kojega stupnja invaliditeta ako prethodno to ne odobri hrvatska liječnička komisija na temelju relevantnih nalaza koju će imenovati ministar hrvatskih btranitelja Tomo Medved.

Najveću korist od ovog zakona imat će Hrvatice i Hrvati koji još uvijek traže svoje najmilije među zatočenima i nestalim. S obzirom da nisu mogli koristiti baš nikakva prava u kontekstu dok se njihovi dragi službeno ne proglase umrlim, ovaj će im zakon omogućiti prava na invalidnost koja je nastala temeljem duševnih boli, ali i za njih vrijedi stručno mišljenje hrvatske liječničke komisije.

Zbog toga su ovaj zakon podržale sve udruge koje se bave zatočenim i nestalim Hrvaticama i svim nestalim građanima RH. Na ovakvom zakonu su u javnom savjetovanju inzistirali svi pojedinci koji još uvijek nisu pronašli svoje najmilije. S toga je ovaj zakon i civiliziran i kršćanski.

Finalnim prijedlogom Zakona zadovoljna i Julijana Rosandić, predsjednica Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata.

“Zadovoljni smo što je Zakon nakon 25 godina konačno napisan. Krucijalno ješto predviđa naknadu za gubitak člana obitelji, dakle uvodi se obiteljska invalidnina koju naši članovi nisu imali. Dosad su prava ostvarivali samo civilni invalidi i to po zakonu iz Drugog svjetskog rata. Došlo je i do boljih uvjeta za osobe s invaliditetom. Uspjeli smo se dogovoriti da noga i ruka branitelja bude vrednovana kao noga i ruka civila.

Također, prvi put u povijesti dotakli smo se pojma ranjenog i ubijenog djeteta koji nije poznavao ni jedan zakon, čime smo pokazali da se u ratu ubijaju i ranjavaju djeca”, kazala je Rosandić za Večernji list.

Oni na koje se Zakon odnosi su zadovoljni, a Sačić optužuje ministra Medveda i između redaka šalje poruku o nacionalnoj veleizdaji. Sačić je uvjeren da će Tomo Medved, uz pomoć Plenkovića, gurnuti silne novce u ruke možebitnih agresora kako bi pogodovao Pupovcu i to namjernim falsificiranjem medicinskih dokumenata.

Dakle, Tomo Medved će imenovati takvu liječničku komisiju koja će po njegovom „čejfu“ pljačkati hrvatski narod u korist Pupovca?  Nečuveno! Ako je bilo što u ovoj priči nevjerojatno onda je to Sačićeva optužba na račun “brata po oružju”,  koja je dno dna medijskog agitpropa.

Ako Sačić nije u stanju napisati dvije suvisle rečenice, kako će razumjeti Zakon! Ako ga je uopće pročitao.

Kazimir Mikašek-Kazo/Foto: FaH

 

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •