Dr. Tomislav Jonjić: Uklanjanje Tita iz Zagreba uvjet je za koaliciju s Bandićem

17 lipnja, 2017 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nemamo kontakata s gradonačelnikom Bandićem i njegovim suradnicima, ali postavili smo jasan uvjet; ako se Tita ne makne iz Zagreba, u vlast nećemo! Bit će zanimljivo vidjeti kako će se sada postaviti HDZ, jer su i oni prije izbora bili protiv Tita – izjavio je u Bujici dr. Tomislav Jonjić, član predsjedništva stranke Neovisni za Hrvatsku i gradski zastupnik liste Brune Esih u Zagrebačkoj skupštini.Potvrdio je informaciju da je upravo HDZ taj koji posljednjih dana radi pritisak na Bandića samo da bi spriječio dolazak Brune Esih i dr. Zlatka Hasanbegovića na vlast u Zagrebu. “Neće nas moći kupiti mjestima ni sinekurama,” izjavio je Jonjić.

Zagrebački odvjetnik rodom iz Imotskog dr. Tomislav Jonjić  bio je dugogodišnji urednik lista ‘Politički zatvorenik’, povjesničar je i publicist te jedan od osnivača nove stranke dr. Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih – Neovisni za Hrvatsku (NHR).

Nastupajući u Bujici Z1 televizije komentirao je pismo sisačkog biskupa Vlade Košića Andreju Plenkoviću, ostavku Davora Ive Stiera, ali i Trg maršala Tita u Zagrebu…

“Dublji su ideološki razlozi koji u hrvatskom društvu stvaraju omrazu prema Crkvi jer su svjesni njene povijesne uloge i današnje političke težine. Treba poduprijeti biskupa Košića, nije poslanje Crkve samo briga za pojedinca nego brinuti i za narod. To im nije samo pravo, to je obveza. Svaki biskup se treba očitovati o duhovnom stanju u hrvatskom narodu,“ rekao je dr. Jonjić i dodao:

“Ne treba zaboraviti kada je prije 20-ak godina kardinal Bozanić osudio ‘grijeh struktura’ što je bitno pridonijelo urušavanju HDZ-ove vlasti u posljednjim godinama života predsjednika Tuđmana, tada nije bilo nikakvih zamjerki iz istih ovih krugova, oni su zloupotrebljavali Bozanićevu ocjenu…”

Na opasku voditelja da su na isti način napadali i kardinala Stepinca kada je govorio protiv režima, gost Bujice jasno je rekao: “To je simptom patološkog stanja u hrvatskom društvu!“

STIERU NISU SMETALI JOSIPOVIĆ I PICULA…

Ostavku ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera zbog suradnje HDZ-a i HNS-a vidi kao logičan potez.

“Nema nikakve dvojbe da treba poduprijeti njegovu ostavku i taj čin proglasiti moralnim, ali trebamo se prisjetiti i nekih drugih događaja. Ne treba pretjerivati u pohvalama Stieru, on je u politički život ušao prije desetak godina kao savjetnik Jadranke Kosor, a vinuo se u političku orbitu time što je posredovao u tajnim pregovorima sa Slovencima. Sada smo sretni da smo izašli iz arbitraže, a položaj nam je bitno lošiji!“

Prozvao ga je i za suradnju sa SDP-om.

“Kao europarlamentarac tijesno je surađivao s Toninom Piculom, kojemu je najveće diplomatsko dostignuće bilo to što je Clintona u Bijeloj kući pitao gdje je njegov psić Barney! Stier, koji sada negoduje zbog koalicije HDZ-a i HNS-a, pripomogao je da se proces razvija u tom smjeru, jer se u eseju Nova hrvatska paradigma založio za proces koji rezultira stvaranjem velike koalicije HDZ-a i SDP-a. Razlika je jedino što se proces razvio u smjeru ‘male’ velike koalicije...”

Voditelj je podsjetio kako je Stier uz druge HDZ-ovce poput Martine Dalić i još nekih koji su sada čak i ministri, na predsjedničkim izborima podržavao Ivu Josipovića, a ne kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar – Kitarović.

Jedan od razloga za ostavku su navodno i dogovori u Rusiji nakon kojih je Stier ostao izigran od strane Plenkovića, Martine Dalić i ostalih…

NOVAC DAJU PUPOVČEVIM ‘NOVOSTIMA’, A ZA LIST ‘POLITIČKI ZATVORENIK’ – NI KUNE!

Na upit zašto je dao podršku Esih i dr. Hasanbegoviću, gost Bujice odgovorio je da svaka ptica svome jatu leti.

“Dijelom zbog svog odgoja, a dijelom i zbog ‘Političkog zatvorenika’, prilično sam dobro upućen u ljude i istraživanja hrvatskog stradanja u Jugoslaviji i hrvatsko-jugoslavenskog konflikta. Znam tko se time bavi iz pomodarstva, a tko iz uvjerenja! Hasanbegovića poznajem dugi niz godina, a kod Esih mi imponira njena hrabrost. Mogla je čitavi život uživati i šutjeti kao zastupnica HDZ-a, ali ušla je u napornu bitku i tek će uslijediti klevete i dodatni problem…”

Jonjićevi roditelji 1959. godine su kao imotski maturanti završili u zatvoru zbog pripadnosti organizaciji Hrvatska revolucionarna mladež.

“Osuđeni su desetak dana prije mature na višegodišnje robije! Moja majka je dobila šest, a otac pet godina zatvora. Majka je amnestirana nakon tri godine jer je bila članica organizacije, nije joj bilo suđeno kao organizatoru, a otac je odlužio punu kaznu. No, zatvor ih nije slomio!“

Zanimljivo je da je list ‘Politički zatvorenik’, koji je bio mjesečnik, sada postao tromjesečnik jer ga država ignorira. S druge strane, izdašna proračunska sredstva daju se Pupovčevim ‘Novostima’.

Kao objašnjenje zašto država ne pomaže listu bivših političkih zatvorenika kojih u Hrvatskoj danas ima 8.000, naveden je suludi razlog: “Kada smo tražili sredstva od nadležnih tijela dobili smo odgovor da nam nedostaje razvojna komponenta!” Voditelj je dometnuo: Valjda bi vas trebalo opet zatvarati! U takvoj varijanti imate razvojni kapacitet!

NEĆE NAS KUPITI, NE PRISTAJEMO NA REFERENDUM, MAKNITE TITA IZ ZAGREBA!

Dr. Jonjić je u Bujici otkrio što se događa u pozadini pirča o referendumu o Trgu maršala Tita te potvrdio da postoje pritisci od strane HDZ-a na Milana Bandića da ne dopusti ulazak u vlast Bruni Esih i dr. Zlatku Hasanbegoviću.

“Nemamo kontakata s gradonačelnikom Bandićem i njegovim suradnicima, ali postavili smo jasan uvjet, ako se Tita ne makne iz Zagreba, u vlast nećemo. Neće nas moći kupiti mjestima ni sinekurama! Bit će zanimljivo vidjeti potez HDZ-a, jer su se prije izbora priklonili tome da se promijeni naziv trga…

Vidjet ćemo hoće li se držati toga ili će iznevjeriti birače i na lokalnoj razini kao na nacionalnoj. 08. svibnja 1945. u Zagreb nisu ušli nikakvi hrvatski partizani ni antifašisti, nego formacija koja se nazivala Jugoslavenska armija. Tada je skinuta hrvatska zastava, doduše sa slovom ‘U’, ali stavljena je jugoslavenska zastava sa petokrakom! Znam da danas ima mnogo ljudi koji bi trgove u Zagrebu nazvali i po Aleksandru Rankoviću, a da ne pričamo o  useljavanju u tuđe – hrvatske i židovske stanove, u kojima još uvijek žive,“ rekao je Jonjić i dodao:

“Danas grade pozicije na onima koje su osvojili 1945. godine, a politika tzv. pomirbe od 1990. naovamo omogućila im je da se prometnu u tzv. demokrate! Primjer je Žarko Puhovski koji kao profesionalni svjedok ima ambiciju pretvoriti se u profesionalnog suca, a karijeru je ostvario svjedočenjima protiv Hrvatske…“

OSNIVAČ MLADEŽI HNS-a PRIJETI SMRĆU ZBOG TITA!

Jonjić je akademsku zajednicu optužio za dvostruke kriterije. Dok se bivšeg ministra Pavu Barišića napadalo zbog plagiranja (opravdano, rekao je Jonjić), ignorirale su se optužbe predsjednika Hrvatskog društva političkih zatvorenika Marka Grubišića koji je optužio profesora Antu Barišića s Fakulteta političkih znanosti da ga je vezao lisicama za radijator i batinao ga. “On i danas predaje studentima, a čini se da to nikoga na Sveučilištu ne smeta,” bio je jasan dr. Jonjić.

U emisiji je objavljena i sramotna objava s facebooka osnivača mladeži HNS-a iz Sv. Ivana Zeline Gordana Bičaka koji je napisao da će biti krvi i da će padati glave onima koji pokušaju promijeniti naziv Titova trga. Napisao je i da su „Hasanbegović, Stier i Esih te njihova družba dokaz da partizani na Bleiburgu ni u poslijeratnoj Jugoslaviji posao nisu obavili kako treba… Previše je te fašističke bande ostalo na životu i posijalo svoje sjeme zla…“ Objavu koja je čisto kazneno djelo HNS-ovac je ubrzo obrisao, ali ostala je zabilježena.

Na potezu su DORH i policija.

Maxportal/foto:Screenshot


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •