Tužiteljica tvrdi da je 4,5 mil. kuna suprugov novac, a u imovinskoj kartici nema štednje

listopad 8, 2020 maxportal
Share Button

Tužiteljica Mirela Alerić Puklin, razriješena na vlastiti zahtjev nakon što joj je suprug osumnjičen da je skrivao 4,5 milijuna kuna za Dragana Kovačevića, u imovinskoj kartici nije prijavila novac za koji tvrdi da pripada njenom suprugu, piše u četvrtak Jutarnji list.“Državnoodvjetničko vijeće (DOV) donijelo je i odluku da se Mirela Alerić Puklin razrješava dužnosti zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu na vlastiti zahtjev s danom 5. studenoga 2020.”, objavljeno je na stranicama DOV-a.

Također, Uskok je od DOV-a dan ranije, radi provjere navoda obrane njezina supruga, zatražio imovinsku karticu tužiteljice kako bi provjerio je li njihova sada već bivša kolegica sporni novac unijela u karticu kao imovinu bračnoga druga.

Dan ranije i sama Puklin je u svojoj izjavi za medije rekla da je pronađeni novac suprugov, a ne Kovaćevičev. Medutim, novac nije bio unesen u njezinu imovinsku karticu, navodi dnevnik.

“Ne postoji”, navedeno je u kategoriji “novčana štednja bračnog druga/životnog partnera” bivše tužiteljice. Što se tiče udjela u društvima ili fondovima, poduzetnik je naveo da ima dionice Uniona d.d. vrijedne 482.600 kuna koje je naslijedio.

Puklinov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković je u kratkoj izjavi jućer rekao da ga ne čudi što supruga njegova branjenika nije navela novac u imovinskoj kartici “jer s obzirom na njihove specifične odnose, ona nije niti imala saznanja o iznosu novca svojega supruga”.

(Hina/Foto:dorh)

 

Komentari
Share Button