NESLUŽBENO: Markač podnio ostavku ministru Božinoviću, motivi još nepoznati

ožujak 15, 2018 maxportal
Share Button

Maxportal je oko podneva primio informaciju da je general Mladen Markač podnio ostavku na mjesto savjetnik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.Ostavka je u pisanoj formi kuvertirana u kabinetu ministra, uz zamolbu da se s njom još ne ide u javnost

Umirovljeni general Markač je posebnim savjetnikom ministra unutarnjih poslova za obavljanje pojedinih poslova iz djelokruga Ministarstva imenovan u lipnju 2017.  godine.

Savjetničku dužnost je obavljao kao volonter i bez naknade za rad.

Motivi ostavke, nakon tek nešto više od pola godine obnašanja savjetničke dužnosti, trenutno nam nisu poznati, ali nam je potvrđeno da “nisu zdravstveni i osobni razlozi”, nego nezadovoljstvo radom u MUP-u, poglavito kadroviranjem.

“Kod generala se skupilo svega pomalo, bio je nezadovoljan  i ministru je uputio pisanu ostavku,  ministar se još nije očitovao, želi da to prođe u tišini”, prenio nam je visoko pozicionirani HDZ-ovac.

Neslužbeno se spominje da je ministar aktivirao Marija Bertinu, bivšeg ravnatelja Policijskog Uskoka, ( kadar Ranka Ostojića smijenjen u vrijeme ministra Vlahe Orepića), a to je bila kap koja je prelila čašu i isprovocirala ostavku Mladena Markača, ratnog zapovjednika Specijalnih postrojba i jedinog generala iz redova MUP-a.

Mario Bertina na naslovne stranice medija dospio je u siječnju 2016.  kad je glasnogovornik MOST-a, Nikola Grmoja izjavio da PNUSKOK prati njihova čelnika Božu Petrova.

Grmoja je izrazio sumnju i da su praćenje Petrova naredili ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i čelni čovjek PNUSKOKA Mario Bertina. Sumnje je temeljio na anonimnoj predstavci koja je dostavljena  Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora.

Bertina je bio Ostojićev ‘čovjek od povjerenja’ još u vrijeme vlade Ivice Račana kada je Ostojić bio na čelu Ravnateljstva policije. Radio je na operaciji ‘Magla‘ kao i na međunarodnoj operaciji ‘Cash‘ tijekom koje su istraživani i maltretirni svi za koje su Bertina i Ostojić vjerovali da pomažu generalu Anti Gotovini.

Pokušali smo kontaktirati generala Markača, ali nije odgovarao na pozive, a očitovanje iz MUP-a očekujemo.

M. Marković/foto:mup.hr

Komentari
Share Button