Počinju smjene u tajnim službama: U Saboru palo izvješće Vojne tajne službe

ožujak 10, 2016 maxportal
Share Button
Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić rekao je da u četvrtak na tom Odboru nisu prihvaćena izvješća Vojno-sigurnosno obavještajne agencije (VSOA) niti Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) o poduzimanju radnji vezanih uz eventualnu povredu zakonitosti ili zaštitu ljudskih pravaOstojić je u izjavi novinarima nakon zatvorene sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kazao kako nije bilo izdvojenih mišljenja članova Odbora iz redova opozicije ili vladajućih. Većina je bila suzdržana ili protiv, dodao je.ostojić, sabor

Ostojić nije želio odgovoriti na novinarski upit je li na sastanku potegnuto pitanje smjene predstojnika UVNS-a Ivice Panenića rekavši da se na sastanku otvorilo mnogo tema, ali pošto je riječ o zatvorenoj sjednici zbog klasificiranih podataka on na pitanje ne može odgovoriti.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović  5. veljače je potpisala rješenje o smjeni ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića i predstojnika UVNS-a Ivice Panenića i poslala ga je u Vladu na supotpis premijeru Tihomiru Oreškoviću, koji ih još nije supotpisao.

MP/Hina/ Foto:arhiv

Komentari
Share Button