Andrea Radman iz Švedske izabrana za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji

srpanj 2, 2017 maxportal
Share Button

Andrea Radman iz Švedske je najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan RH, najfotogeničnija djevojka je Antonija Bešlić iz BiH (Posušje). Druga pratilja je Nina Vidović iz Njemačke, a prva pratilja Tanja Maric iz Australije.U Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu večeras je održana Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, piše Tomislavcity 

Spomenuti događaj već četvrti put zaredom organizirala je Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika.

U Reviji i natjecanju sudjelovalo je 27 djevojka iz 21 zemlje (Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Bolivija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Čile, Italija, Kosovo, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Paragvaj, Rumunjska, SAD, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska). Sve su se tijekom revije predstavile nazočnoj publici, ponešto su kazale i o svojoj nošnji, ali i zapjevale.

Titulu najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji ove godine ponijela je Andra Radman iz Švedske, dok je titulu najfotogeničnije djevojke, po glasovima čitatelja na facebook Udruge “Stećak”, osvojila Antonija Bešlić iz BiH. Djevojke su na dar dobile prigodne darove (torbice i nakit).

 

Članovi Prosudbenoga suda bili su: duvanjska poduzetnica Marija Perić (Lovely bags), zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, glavni i odgovorni urednik Večernjega lista u BiH Jozo Pavković, hrvatski poduzetnik podrijetlom iz Livna Ivan Miloloža te županijski ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić. 

 

Uz uvijek zanimljivoga i veseloga voditelja Franu Ridjana, istaknimo da se publika zabavila i uz glazbu Marka Bošnjaka, mlade glazbene zvijezde iz Rame. Događaju su, uz brojnu publiku, nazočili i predstavnici političkoga, kulturnoga i društvenoga života, kao i pripadnici hrvatskih povijesnih postrojbi koji su danas boravili u našemu gradu a povodom 25. obljetnice Brigade kralja Tomislava i Hajdučke družine Mijata Tomića.

Projekt je održan pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskoga naroda, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Foto:croatiaweek.comKomentari
Share Button